Ar konjakas gaminamas naudojant prastą žaliavą ?

Retkarčiais tenka išgirsti, kad KONJAKAS gaminamas naudojant prastą, vynui nebetinkamą žaliavą. Atseit distiliuojant spiritą, žaliavos kokybė visiškai nėra svarbi.

Tai tikrų tikriausias mitas ! Paklauskite gero virėjo, ar įmanoma iš antrarūšių produktų pagaminti tobulą patiekalą ? Paklausite sūrių gamintojo, ar iš prasto pieno galima išspausti gerą sūrį ? Paklauskite vyndario, ar įmanoma iš prasto derliaus vynuogių pagaminti gerą vyną ? To paties paklauskite ir konjako darytojo. Visų šių žmonių atsakymas bus vienodas – NEĮMANOMA.

Yra sūrių, yra vyno, yra konjako, tačiau yra ir Sūrių, Vyno bei Konjako kuriuos gamima vadinti ir rašyti "iš didžiosios raidės". :)