Apie vynuoges naudojamas konjako daryme

Yra daugybė vynuogių rūšių, tačiau konjako gamybai ledžiama naudoti tik setynias.

Norint, kad konjakui būtų suteikta teisė vadintis bendru pavadinimu Cognac, gamintojai konjako gamybai turi naudoti tiktai tokias baltų vynuogių rūšis.

Ne mažiau kaip 90 % turi sudaryti pagrindinės vynuogių rūšys:
Ugni Blanc
Folle Blanche
Colombard

Blanc Rame arba tai Meslier Saint
Jurancon
Montils
Semillon

Norint, kad konjakui būtų suteikta teisė vadintis atitinkamo subregiono pavadinimu, pavyzdžiui GRANDE CHAMPAGNE COGNAC; PETITE CHAMAPGNE COGNAC; BORDERIES COGNAC; FINS BOIS COGNAC; BONS BOIS COGNAC, gamintojai konjako gamybai turi naudoti tiktai tokias baltų vynuogių rūšis:

Ne mažiau kaip 90 % turi sudaryti trys pagrindinės vynuogių rūšys:
Ugni Blanc
Folle Blanche
Colombard

Kaip pagalbinės, ne daugiau kaip 10%, gali sudaryti tokios vynuogių rūšis:
Blanc Rame arba tai Meslier Saint 
Jurancon
Montils
Semillon